Συμβουλές προς ναυτιλλομένους…

γνώρισε μια κοπέλλα που μόνον ήθελε να ακούσει. Είχε κουραστεί και ήθελε να ξαποστάσει στη σκιά της γνώμης κάποιου. Μίλησαν λίγο στο τηλέφωνο, και έβαλε το μυαλό του να σκεφτεί.
αποφάσισε να της στείλει ένα e-mail δίνοντας 10 συμβουλές…
τις παραθέτω:

Από τον Γ. στην Κ.

είσαι και κορίτσι του λιμανιού, αλλά άκου μερικές συμβουλές απο τον παληότερο..

1. Κλείσε την τηλεόραση !
2. Άνοιξε το ραδιόφωνο. Καλύτερα στις διαθέσεις ενός άγνωστου εκφωνητή, παρά στο “βέρα στο δεξί”.
3. Θυμήσου τα τραγούδια που άκουγες μικρή, βρές τα και ξανά άκουσε τα.. Παληά ονόματα.. Γερμανός, Σαββόπουλος, Χατζιδάκις, Αρλέτα, Κατσιμιχαίοι.. Δίνουν δύναμη !
4. το κουράγιο σου είναι οι ευχάριστες σου σκέψεις. θυμήσου μικρές ευχάριστες στιγμές, οικογενειακές και ερωτικές, και κράτα μόνον αυτές. Πολλές φορες βοηθάει να τις περιγράφεις σε τρίτο πρόσωπο στο χαρτί.
5. Ξάπλωσε στο κρεβάτι σου, στη μέση, και άπλωσε τα χέρια σου δεξιά-αριστερά. Σαν τον άνθρωπο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Δες το ταβάνι, και νοιώσε τον χώρο που καταλαμβάνεις. είναι δικός σου και αδιαπραγμάτευτος.
6. Πάνε σε ένα σημείο να δείς την πόλη που μεγάλωσες απο ψηλά. Βράδυ είναι καλύτερα. Θυμήσου τα παιδικά και εφηβικά σου χρόνια. Θυμήσου τους έρωτες σου. Θυμήσου τον εαυτό σου, την Κ.
7. Απογευματινή πρόταση.. Βρές ένα σημείο που να είναι κοντά στη θάλασσα. Δες το ηλιοβασιλεμα. Το ηλιοβασίλεμα είναι ένας θάνατος απο μόνο του, αλλά είναι πάντα υπέροχο. Ιδίως όταν ο ήλιος πέφτει στη θάλασσα, κρατάει περισσότερο και έχει ωραιότερα χρώματα. Σκέψου πως όλα κάνουν έναν κύκλο, μικρό ή μεγάλο. Οι άνθρωποι, οι σχέσεις, η μέρα..
8. Γέμισε την μπανιέρα σου, ρίξε άλατα, λάδια, ξύδια, κατέβασε το τηλέφωνο, κλείσε το κινητό, πάρε και ένα βιβλίο και μείνε μέσα τουλάχιστον 2 ώρες. όταν κρυώνει το νερό, συμπλήρωνε με ζεστό.. Μουσική ? γιατί όχι… ραδιόφωνο, αφήσου στις επιλογές των τυχαίων. Μετά απο 2-3 ώρες θα αισθάνεσαι σαν μωρό που μόλις βγήκε απο τη μήτρα της μητέρας του.
9. Πήγαινε σε ένα μπάρ, μόνη σου, κάτσε σε μιά γωνιά στην μπάρα, και παρακολούθα τον κόσμο. Μην πάς πολύ νωρίς, να έχει κόσμο. Μην πιάνεις κουβέντα, στόχος σου είναι να δεις πως λειτουργεί το περιβάλλον. Μην πιείς πολύ και γίνεις κουνουπίδι, γιατι θα παρεκκλίνεις απο τον στόχο σου. Να παρατηρείς όσα γίνονται γύρω σου.
10. Πάνε σε ένα περίπτερο και παρε την μεγαλύτερη Λάκτα που θα βρείς. Μετά στο αγαπημένο σου ζαχαροπλαστείο, και πάρε ένα κιλό παγωτό σοκολάτα. Κατανάλωσε τα μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας την αγαπημένη σου ταινία. (όχι κάθε μέρα αυτό…)

αυτιά 😉
φιλούμπες 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *