Πολιτικά ανάλεκτα – Μέρος 2ο

Αισθάνομαι εγκλωβισμένος.. Ψηφίζω από το 1981, πάντα με το χέρι στην καρδιά, αλλά πρώτη φορά αισθάνομαι έτσι, εγκλωβισμένος.

Είμαι Αριστερός, αυτό είναι σίγουρο. Από το 1981, έως το 1993 ψήφισα ΚΚΕ Εσωτ. και όλες τις διάδοχες καταστάσεις, ο Κωνσταντόπουλος μου έκατσε πολύ “δεξιός” για να τον ψηφίσω το 1996.. Ανήκω σε αυτούς τους ξεροκέφαλους που ψηφίζουν με την καρδιά και όχι με την τσέπη, χωρίς να οικτίρω τους δεύτερους. Και φτάνουμε στο 2019, όπου..

Έχουμε μια επερχόμενη από τη Β’ Εθνική Νέα Δημοκρατία, αποφασισμένη να πάρει κεφάλια, να αλλάξει πράγματα, να διώξει ή να πάρει κόσμο. Κανείς και ποτέ δεν πρόκειται να με πείσει, πως αυτό το κόμμα θα έκανε κάτι καλό για τη χώρα και τους πολίτες, χωρίς κοινωνική πολιτική, χωρίς όραμα, τουλάχιστον χωρίς ένα όραμα που να με εκφράζει. Θεωρώ πως θα βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Έχουμε από την άλλη έναν Συριζα, πάνω στον οποίο επένδυσε ο ελληνικός λαός, ξεπερνωντας το κόμπλεξ του με τους “κουμμουνιστές”, ο οποίος αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών μας. Έχασε την επαφή με τη βάση του, θα χάσει και τις εκλογές, παρά το ότι τον Αλέξη τον θεωρώ χαρισματικό, αλλά περιτριγυρισμένο απο ηλίθιους.

Έχουμε και μια χώρα πληγωμένη, ανίκανη να κοιτάξει το μέλλον της, όποιο και να είναι αυτό, να σηκωθεί από τη γής και να προχωρήσει, έστω κουτσαίνοντας μπροστά.. Ο στόχος είναι εμφανής από όποια σκοπιά και να τον βλέπεις. Πέρα από ιδεοληψίες, πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας. Θεωρώ πως ήδη χάσαμε μια γενιά νέων ανθρώπων, δεν εχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε και δεύτερη… Κυρίως γιατί σε αυτή τη γενιά θα είναι και τα παιδιά μου 🙂

Μιά άλλη παράμετρος ειναι η απλή αναλογική. Την θεωρώ την πιο ψηλή βαθμίδα δημοκρατίας, την αποζητώ απο το 1981, έβλεπα πάντα με ζήλεια τους γείτονες Ιταλούς, ακόμα και οταν δεν μπορούσαν να συγκροτήσουν εύκολα κυβέρνηση. Μου άρεσε το πως εφαρμόστηκε στις δημοτικές εκλογές, η πόλη μου θα έχει δήμαρχο με το 1/5 του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με συνεργασίες, που στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης θα βοηθήσουν.

Σε προηγούμενη ανάρτηση, έγραψα κάτι που είπε ο μικρός μου γιός. “Θα φηφίσω κάποιον 2ο ή 3ο, για να μην βγει ο 1ος με αυτοδυναμία. Στην χειροτερη θα πάμε σε εκλογές εκ νέου με απλή αναλογική”. Και πάμε στον 2ο ή 3ο τώρα. Ψηφίζεις Σύριζα για να ανακόψεις την ήττα του από την ΝΔ; Ψηφίζεις Κιν.Αλ/ΠΑΣΟΚ; Με τίποτε. Πιστεύω πως η ανάγκη της εξουσίας θα σπρώξει την Φωφάρα στην αγκαλιά του Κούλη, νομίζω πως κάνει μποτέ ήδη.

ΚΚΕ; Έχω ψηφίσει στο παρελθόν, αλλά ήταν μάλλον ψήφος αντίδρασης. Είναι μια καλή και ενδεδειγμένη λύση. ΟΧΙ σε όλα. Αυτή είναι η πολιτική τους, βλακώδης μεν, αλλά στην παρούσα στιγμή, ίσως ότι καλύτερο. Δεν συζητώ για Βαρουφάκηδες, κλπ. αρκετή ζημιά έκανε αυτος ο άνθρωπος..

Γιαυτό αισθάνομαι εγκλωβισμένος. Επειδή η ψήφος μου δεν θα είναι απο καρδιάς, αλλά συμφεροντολογική και θα πρέπει να κινηθώ ανάμεσα σε Σύριζα και ΚΚΕ..

Μην σας τύχει…

1 Comment

  1. Alex

    Να ψηφισεις ΚΚΕ αφου εισαι αριστερος και ας μην συμφωνεις σε ολα μαζι του.Ξερεις 100 χρονια τωρα ποιοι παλευουν και αγωνιζονται και ποιοι θα ειναι στο δρομο και στη βουλη για αντιπολιτευση ουσιαστικη και οχι αλλα λογια να αγαπιομαστε.Ο Συριζα πεθανε, το ΚΚΕ ειναι ζωντανο εναν αιωνα τωρα και αντεχει. Στο δικιο εξαλλου δεν χωρανε αριθμοι και ποσοστα..5% δικιο και καθαρο Γιωργο 🙂 🙂 :)…Kalo boli

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *