Ζήτω το Τσοτύλι !!

όπως δημοσιεύτηκε στο Skylos.gr

Κάθησα να φάω και προτίμησα τις ειδήσεις της ΕΤ3 αντί για τα διάφορα μεσημεριανά. Η μανούλα είχε τουρλού και ένα τουρλού είναι αρκετό.

Έβλεπα πως οι κάτοικοι της Σιάτιστας έχουν αποκλείσει την Εγνατία οδό, τον μεγαλύτερο και νεότερο οδικό άξονα της Ελλάδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διαμαρτυρόμενοι για τον «Καλλικράτη», με το αίτημα η έδρα του Νέου Δήμου Βοίου να είναι η Σιάτιστα και όχι η Νεάπολη Κοζάνης.
Μέχρι προχθές είχαμε την Ελλάδα κομμένη στον κάθετο άξονα λόγω της κατολίσθησης των Τεμπών, τώρα την έχουμε κομμένη στον οριζόντιο άξονα λόγω κάποιων διαμαρτυρόμενων.

Δεν θα ήθελα να κρίνω την αιτία της διαμαρτυρίας, προσωπικά θέλω να γίνει πρωτεύουσα του δήμου το θρυλικό Τσοτύλι (με αυτό με απειλούσαν οι γονείς μου όταν ήμουν μικρός και άτακτος*).

Αυτό που θέλω να κρίνω είναι ο τρόπος της διαμαρτυρίας. Όποιος θέλει να πάει απο την Κοζάνη στα Γρεβενά και τούμπαλιν πρέπει να βγαίνει απο κατσικοειδείς παράδρομους, να τσακίζει το όχημα του, να καθυστερεί, επειδή κάποιοι διαμαρτύρονται. Μπορεί ο σκοπός τους να είναι ιερός, αλλά τι φταίει ο ανυποψίαστος οδηγός που ξαφνικά οδηγεί στο Camel Trophy ;

Και ναι μεν, εμείς να σεβαστούμε την επιθυμία των κατοίκων, αλλά κατά πόσον αυτοί σέβονται εμάς; Ποιός νομιμοποιεί τέτοιες πράξεις, όταν παρεμποδίζονται οι συγκοινωνίες, υπάρχουν κίνδυνοι με την τροφοδοσία ολόκληρων περιοχών, όταν πρέπει να παίρνεις δελτίο κυκλοφορίας από την τροχαία πριν επιχειρήσεις να διασχίσεις την «Εγνατία Οδό»;

Λένε πως ο σεβασμός προς τον άλλον είναι θέμα παιδείας, το σκέφτομαι καμμιά φορά όταν ο γείτονας μου αποφασίζει να κινήσει το αυτοκίνητο του και στη θέση του βγάζει και αφήνει το μηχανάκι του, λες και εγώ που γυρνάω να παρκάρω σαν την άδικη κατάρα δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας, δημοτικά τέλη, κλπ..

Λένε πως δεν πρέπει να οδηγούμαστε στην αυτοδικία ούτε αν ο γείτονας παρκάρει έτσι το αυτοκίνητο του στο πεζοδρόμιο εις τρόπον ώστε να μην μπορείς να ξεφύγεις απο το σύμπλεγμα δέντρα/ζαρντινιέρες/παρκαρισμένα και να πάς στη δουλειά σου με το μηχανάκι σου.

Γίνεται όμως αυτό χωρίς ψυχοφάρμακα ή βοήθεια από ψυχολόγους ;

Γιαυτό προτείνω την Σολωμόντεια λύση του Τσοτυλίου.. Ούτε Νεάπολη, ούτε Σιάτιστα.. Τσοτύλι και τα άτακτα παιδιά στο αναμορφωτήριο 🙂

* Στο Τσοτύλι υπήρχε ένα οικοτροφείο για «άτακτα» παιδιά, κάτι σαν αναμορφωτήριο, όπου με απειλούσαν πως θα με κλείσουν μετά απο κάθε αταξία. Ευτυχώς δεν το έκαναν γιατί ακόμα εκεί μέσα θα ήμουν.

4 Comments

 1. Antigone

  Και το Γιώργο Χωραφά στο Peppermint με την ίδια απειλή τον μεγάλωσαν αγαπητέ…

  Reply
 2. Con

  Προφανώς η ΣΙΑΤΙΣΤΑ πρεπει να ειναι έδρα του δήμου.
  Αν όχι, τότε ναι το Τσοτυλι.
  Ειναι ιστορικός τοπος και είναι γεωγραφιά στο κεντρο του δημου.

  Νεάπολη πως τους ήρθε; Ποιό ρουσφετι έγινε παλι; Ντροπή!

  Reply
 3. dimitros

  Συμφωνώ Γιώργη..
  Την Κυριακή 16/5 : Πάτρα-Μέτσοβο 3 ώρες, Μέτσοβο-Θεσσαλονίκη 3,5 ώρες…
  τουλάχιστον είχαμε καλή παρέα/μουσική…
  αλλά είναι απαράδεκτο..

  Reply
 4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

  Έτυχε σε μια τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα να περάσω και από Μέτσοβο. Ενθουσιάστηκα για τα Γιάννενα. Τι να πρωτοθυμηθώ : τα αξιοθέατα, το υπέροχο φαγητό, τι πολύ λογικές τιμές ; Σίγουρα θα ξαναπάω πολύ σύντομα. Για το Μέτσοβο μία μόνο λέξη: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Πανάκριβο, χωρίς υποδομές. Καθίσαμε να φάμε σε μια ταβέρνα. Πατάτες τηγανιτές 4 Ευρώ, μισό κιλό χύμα κρασί της σειράς 5,50 Ευρώ, μία μερίδα με δύο πολύ μικρά κομματάκια λουκάνικο 9 Ευρώ, ένα μίνι τεμάχιο σουβλάκι 2,50 Ευρώ, προσωπικό άπειρο για να αδειάζει τα τραπέζια γρήγορα για να καθίσουν νέα κορόιδα. Τουλάχιστον εγώ έτσι ένιωσα. Ντροπή σας !!!!!!!!! Δεν θα ξαναπάρω !

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *