Πολλές φορές παρασκευάζω μια συνταγή, τη βελτιώνω, την αλλάζω… και παντα την ξεχνάω..
αποφάσισα λοιπον να βάλω τις συνταγές μου εδω, και όταν αλλάζω κάτι να το συμπληρώνω στο σχετικό άρθρο…
αρχή γίνεται σήμερα με τα γιουβαρλάκια… χωρίς πατάτες και καρότα 😉
Βάζουμε σε ένα μπώλ τον κιμά, 1 τριμμένο κρεμμύδι, αλάτι, δυόσμο, 1 αυγό, 2 κουταλιές σούπας ρύζι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, και τα πλάθουμε σε μπαλάκια (κρεατοσφαιρίδια).
Μετράμε σε μια κατσαρόλα 12 φλυντζάνια νερό. Μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι, 6 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα και τα πλασμένα κρεατοσφαιρίδια, αφού τα αλευρώσουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει, βγάζει αφρούς, τους οποίους αφαιρούμε με ένα κουτάλι, κατεβάζουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας βιτάμ.
όταν βράσει το ρύζι, αυγοκόβουμε *.
* ένα απο τα σημαντικόστερα πράγματα στη ζωή ειναι το αυγολέμονο.. παίρνουμε ένα αυγό και το χτυπάμε καλά, είτε ολόκληρο είτε χώρια τον κρόκο με το ασπράδι. Ρίχουμε το χυμό ενός λεμονιού, συνεχίζουμε το χτύπημα, και μετά παίρνουμε 1 κουταλιά απο τον ζωμό του φαγητού, τον ρίχνουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα, δεύτερη, τρίτη κουταλιά και κατόπιν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα…
τα κρεατοσφαιρίδια εν πλώ ειναι έτοιμα 😉
καλή όρεξη…
telika george …………….. ksereis polla esy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ξέρω πολλά ;
έν οίδα, ότι ουδέν οίδα 😉
για λόγους δεοντολογίας και ίσης μεταχείρισης, εγώ θα έβαζα μισό αβγό και μισό αυγό.