To Τσιμπούκι !

Το τσιμπούκι είναι αναπόσπαστο στοιχείο της άχαρης ζωής μας και δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι χάρη σε αυτόν προήχθη ο πολιτισμός μας. Δε νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην αρέσκεται στο τσιμπούκι είτε δίνοντάς το είτε απολαμβάνοντάς το. Για αυτό, γονυπετής μπροστά στο μεγαλείο του, θα αναλύσω μερικά είδη τσιμπουκιού. Η εμπειρία όμως όλων σας θα αποδειχτεί πολύτιμος συνεργάτης, για αυτό θα σας παρακαλέσω να συμπληρώσετε τις όποιες ελλείψεις με τη δική σας συμμετοχή.

Τσιμπούκι από υποχρέωση.
Όταν σας κάλεσε ο άλλος να βγάλετε τα μάτια σας, περιμένατε ότι από τη μεγάλη του τη λύσσα θα παρέλειπε αυτό το ουσιώδες στάδιο, όμως κλανάσθε κλάνην οικτράν. Κανείς δεν το ξεχνάει και δεν το παραλείπει. Εκεί λοιπόν που το ζυμώνετε το “καρβέλι” σας πετάει στα μούτρα την πραμάτεια και εσείς κομπλάρετε, γιατί κατά βάθος σιχαίνεστε, ξέρετε όμως ότι δεν έχει κοκό αν αρνηθείτε. Για αυτό, κάνετε την ανάγκη φιλότιμο και κλείστε τα μάτια, προσπαθώντας να φανταστείτε ότι έχετε μπροστά σας το αρνάκι του Πάσχα, το οποίο πρέπει να λαδώσετε καθώς γυρίζει επάνω στη σούβλα. Προσοχή μόνο μην προδοθείτε από τις εκφράσεις ξινίλας που μπορεί να πάρουν τα μούτρα σας και γίνετε σαν το μπουλντόγκ που σουφρώνει τα χείλη του. Τα κλειστά μάτια, εκτός του ότι θα σας αποτρέψουν από το να σιχαθείτε, το πιθανότερο είναι να κάνουν το μάγκα που είναι από πάνω σας να νομίζει ότι το απολαμβάνετε κιόλας. Δοκιμάστε τη συνταγή, εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη την εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία. Ε, στο πεντάλεπτο ξεμπουκωθείτε και πείτε ότι δεν μπορείτε να περιμένετε για τα περαιτέρω. Θα του δώσετε και αξία.

Tο Τσιμπούκι της ειρήνης.
Ή αλλιώς η περίφημη πίπα της ειρήνης. Ενδείκνυται στις περιπτώσεις που κάνατε καμια πουστιά στο έτερόν σας ήμισυ και σας ξεμπρόστιασε. Εδώ πρέπει αν βάλετε όλη σας την τέχνη ή αν είστε άτεχνες και ακαλλιέργητες φανταστείτε απλά ότι απολαμβάνετε ένα παγωτό πύραυλο. Τις ίδιες κινήσεις χρειάζεστε. Εκεί λοιπόν που έχει αρχίσει το τεκνό να σας γκαρίζει, πείτε του εσείς ότι δήθεν θέλετε να σας εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια τι πρόβλημα έχει μαζί σας, κι ενώ θα αρχίσει να παρλάρει, εσείς δοκιμάστε το παγωτό που λέγαμε πριν. Στην αρχή θα χάνει τα λόγια και τον ειρμό των σκέψεών του και μετά θα σας συγχωρήσει. Στάνταρ. Αν η μαλακία που του κάνατε είναι μεγατόνων, τότε θα χρειαστεί να υποστείτε και την ολοκλήρωση του…”μονολόγου” του. Εκεί θα χρειαστεί να μην ξεχάσετε τους καλούς σας τρόπους. Πείτε ότι είστε σε ένα σικ εστιατόριο και το πιάτο σας είναι ένα ξέρασμα και μισό. Τη “μπουκιά” θα πρέπει να την φτύσετε διακριτικά στη χαρτοπετσέτα, ώστε να μην σας ακούσει όλο το μαγαζί και του γυρίσουν τα άντερα ανάποδα. Ε, το ίδιο και εδώ.

Τσιμπούκι καριέρας.
Ζούμε σε εποχές που ένα μεταπτυχιακό και ένα διδακτορικό δεν φέρνουν την Άνοιξη. Βλέπετε στην εταιρεία που δουλεύετε το κάθε γλυφτρόνι να ανεβαίνει στην εκτίμηση του boss με τα κοπλιμέντα που του κάνει και με τη δουλική του συμπεριφορά. Περάστε στην αντεπίθεση με το αθέμιτο μέσο του τσιμπουκιού. Το αφεντικό σας θα το εκτιμήσει, ιδιαίτερα αν συμβεί σε απαγορευμένους χώρους, δηλαδή στις τουαλέτες, στο γραφείο του, κάτω από το γραφείο του και τα τοιαύτα. Προσοχή, αυτό το μέσο θα το χρησιμοποιήσετε μόνο αν έχετε έντονες υπόνοιες ότι το αφεντικό σας το τυλίγει το πούρο, διαφορετικά κινδυνεύετε και ρόμπα να γίνετε και τη δουλειά σας να χάσετε. Μην ακούτε τι σας λένε, ντροπή δεν είναι, άλλωστε είναι γνωστό ότι για να ανέβει κανείς πρέπει να γλύψει την εξουσία. Ε, αυτό θα κάνετε άλλωστε…

Τσιμπούκι-πιστωτική κάρτα.
Μερικές από εσάς είναι πιθανό να μην έχουν στον ήλιο μοίρα, να χρωστάνε στο μπακάλη, στον κρεοπώλη και τα λοιπά. Πολλοί από αυτούς, λοιπόν, αντί να τρέχουν στις τράπεζες και να πληρώνουν τόκους εφ’ όρου ζωής, προτίμησαν, αρκετά ευφυώς ομολογώ, να κάνουν το τσιμπούκι πιστωτική κάρτα και με αυτό να πληρώνουν τα πάντα. Έτσι ξεκίνησε αρχικά, όμως στην πορεία πολλοί κατάλαβαν το ιδιοφυές του πράγματος και έκαναν το ίδιο, ακόμα και αν δεν τους έλειπαν τα λεφτά. Ο χώρος της τηλεόρασης και του θεάματος, για παράδειγμα, είναι γεμάτος από τσιμπούκια-πιστωτικές κάρτες…

Τσιμπούκι – πρωινό
Σε περιπτώσεις εσχάτης ένδειας, φτώχειας και κακομοιριάς, την πέφτετε στον πρώτο τυχόντα το πρωί, μόνο και μόνο για να βάλετε κάτι στο στόμα σας. Είναι ρίσκο… Μπορεί ο άλλος να έχει πιεί τον άμπακο από βραδίς και να βρεθείτε με 90% αλκοόλ στο στόμα… Και άντε νάπινε καμμιά τεκίλα.. αν έπινε αμαρέττο με στιμμένο λεμόνι.. πίκρα..

Σχετικό ανέκδοτο…
– Τι είναι σκληρό, μακρύ, έχει τρίχες και όταν το βάζεις στο στόμα σου βγάζει ένα άσπρο υγρό;
– Η οδοντόβουρτσα!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *