Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς..

Το παρακάτω κείμενο το βρήκα κάπου πεταμένο στο www. Είναι απο τις ιστοσελίδες του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 1997 που είχα φτιάξει το 1996-1997. Την εποχή που το διαδίκτυο ήταν άγνωστη λέξη..
Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς..

τη σελίδα μπορείτε να τη βρείτε εδώ : http://art-net.gr/old/culture97/info/webmaster.html
όλο το site μπορείτε να το βρείτε εδώ : http://art-net.gr/old/culture97/
Μην σας ξενίζει η αισθητική, ήταν 14 χρόνια πρίν…

Μιά τυχαία συνάντηση…

του Γιώργου Α. Μιχαλόπουλου, Webmaster στον ΟΠΠΕΘ’97

Η είσοδος μου στον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Θεσσαλονίκη 1997 έγινε λίγο-πολύ τυχαία. Μη έχοντας ιδαίτερη ανάγκη γιά εργασία εκείνη την εποχή, επισκεπτόμενος μετά από προτροπή ενός φίλου το κτίριο του Οργανισμού, γοητεύθηκα πραγματικά από τους ανθρώπους και το κλίμα μέσα στον Οργανισμό όταν πέρασα από συνέντευξη στα τέλη Αυγούστου του ΄96.
Ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης του Οργανισμού κ. Σταύρος Λαδάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κώστας Λοίζος φάνηκαν να πιστεύουν στις δυνατότητες μου, και αρχές Σεπτέμβρη έκανα το ντεμπούτο μου στον ΟΠΠΕΘ’97 σαν “ο συνεργάτης που θα μας βγάλει στο Internet”.

Η υλοποίηση των οικοσελίδων του ΟΠΠΕΘ’97 ξεκίνησε στις αρχές Οκτώβρη του 1996. Η πρεμιέρα του Web Server έγινε στις 26 Οκτώβρη, ανήμερα του πολιούχου της πόλης, Αη Δημήτρη.

Ξεκινήσαμε με αρκετές ελλείψεις σε hardware, software και υλικό. Παρόλα αυτά, και με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων στον Οργανισμό, καταφέραμε στην πρεμιέρα να παρουσιάσουμε γύρω στις 50 σελίδες με υλικό αντιπροσωπευτικό γιά την Θεσσαλονίκη και το έργο που γίνεται στον ΟΠΠΕΘ’97.

Σημαντική η βοήθεια του Σταύρου Λαδά, υπεύθυνου μηχανοργάνωσης στον ΟΠΠΕΘ’97. Παρά τον φόρτο εργασίας που έχει σαν Wan Administrator, ήταν πάντα δίπλα μου δίνοντας λύσεις στα βρεφικά προβλήματα του έργου.

Το κυριώτερο όμως, αρχίσαμε ένα έργο υποδομής, γιά την παρουσίαση των εκδηλώσεων που οργανώνονται στην Θεσσαλονίκη, μέσω του Παγκόσμιου Ιστού.

Ας είναι καλά η Χρύσα Πολυμένη που με βοήθησε στην ανάλυση με σκοπό την δημιουργία μιάς βάσης δεδομένων που περιλαμβάνει το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, και τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει ο ΟΠΠΕΘ’97. Συν τοις άλλοις ανέλαβε και το πολύ δύσκολο έργο της εισαγωγής δεδομένων. Δύσκολο γιατί οι ημερομηνίες και οι χώροι αλλάζουν και αρκετοί στηρίζουν την ενημέρωση τους στο Internet.

Επίσης σημαντική και η βοήθεια των κ.κ. Χρήστου Μαμαρίκα και Αλέκου Μουχταρόπουλου που ήταν οι σύνδεσμοι μου με την διοίκηση του ΟΠΠΕΘ’97.

Λίγα τεχνικά λόγια, η εφαρμογή “στήθηκε” και “τρέχει” σε έναν Compaq Proliant 1500 Dual Pentium/166 με 128Mbytes μνήμης, σε περιβάλλον Windows NT 4. Γιά τις βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούμε Microsoft SQL 6,5.

Ο κώδικας των οικοσελίδων γράφτηκε με το Borneo v1,1 και η μετατροπή των σελίδων σε Greeklish έγινε με το GCNV v1,1.

Θά ήθελα να ευχαριστήσω τέλος, τους καλούς φίλους Γιάννη Γιαλαμά, Μάρκελλο Διορινό και Κώστα Συμεωνίδη γιά την αμέριστη βοήθεια και τα ξενύχτια που έκαναν και θα κάνουν μαζί μου βοηθώντας εθελοντικά την προσπάθεια του ΟΠΠΕΘ’97 γιά προβολή μέσω του Internet. Επίσης την γυναίκα μου, Κλεοπάτρα Παγιαβλή που δακτυλογράφησε αρκετά από τα κείμενα που παρουσιάζονται στις οικοσελίδες μας.

Αγαπάμε την Θεσσαλονίκη, και θα κάναμε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μας γιά να γίνει η καλύτερη Πολιτιστική Πρωτεύουσα και βέβαια να παραμείνει J

Γιώργος Α. Μιχαλόπουλος
webmaster@culture97.gr

1 Comment

  1. klap

    This is cult!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *